TÜRKOĞLU 1 NOLU L TİPİ KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU
Kurum Tanıtımı

KURUM TANITIMI


GENEL DURUM :

Türkoğlu 1 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu hükümlü ve tutukluları barındırmak, islah etmek ve topluma kazandırmak amacıyla 18/06/2019 tarihinde faaliyete geçmiş hükümlü tutuklu kabulüne başlamıştır.

 

YERİ :

Kurumumuz Kahramanmaraş Türkoğlu İlçe sınırları içerisinde olup, ilçe merkezine yaklaşık olarak 2 km uzaklıktadır. Kahramanmaraş Adliyesine 30 km mesafededir. Kurumumuz Türkoğlu Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü yerleşkesi içerisindedir.

 

BİNANIN ŞEKLİ VE KULLANIMI:

L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumumuz 5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun’un 8. maddesinde belirtilen sınıflandırmaya uygun “kapalı ceza infaz kurumu”statüsündedir.

Ceza İnfaz Kurumunun kapasitesi 1350 kişilik olup, 5 bloktan oluşmaktadır. 


SPOR ALANLARI :

Kurumumuzda bir adet kapalı spor salonu 2 adet halı saha 10 adet portatif masa tenisi salonu bulunmaktadır. 

KAPALI VE AÇIK GÖRÜŞ SÜRELERİ :

Kapalı ve açık görüşler, ziyaretçi durumuna göre 30 dakikadan az 1 saatten fazla olmamak üzere ortalama 45 dakika yaptırılmaktadır. Açık görüşler ayın ilk tam haftası, kapalı görüşler ise açık görüş haftası dışındaki haftalarda haftada bir kez yaptırılmaktadır.

ISITMA SİSTEMİ :

Kurumumuz Türkoğlu Ceza İnfaz Kurumu kampüsü yerleşkesinde olması sebebiyle, Açık Ceza İnfaz Kurumu tarafından merkezi doğalgaz kalorifer sistemi ile ısıtılmaktadır.

SU DURUMU :

Suyumuz şehir şebeke suyu olup Açık Ceza İnfaz Kurumu tarafından sağlanmaktadır. Açık Ceza İnfaz Kurumunun hazırladığı Isı Merkezi Su Programına göre belirli saatleri arasında kesilmektedir.

BANYO DURUMU :

Hükümlü ve tutuklular banyo ihtiyaçlarını odalarda bulunan banyolarda Açık Ceza İnfaz Kurumunun belirlemiş olduğu belirlediği sıcak-soğuk su programına göre karşılamaktadırlar.

SICAK SU DURUMU :

Kurumumuzda oda ve koğuşlara Açık Ceza İnfaz Kurumunun belirlediği programa göre gün aşırı 3,5 saat sıcak su verilmektedir. Hükümlü ve tutuklular kişisel temizliklerini bu şekilde karşılamaktadırlar.

SAĞLIK DURUMU:

Kurumumuzda 1 aile hekimi, 1 adet diş hekimi 2 hemşire 1 Sağlık Memuru ve 4 İnfaz Koruma Memuru Sağlık hizmetlerini yürütmektedir. Kurumda tedavisi mümkün olmayan Tutuklu ve Hükümlüler en yakın ilgili hastanelere sevk edilmektedirler.